15th Domenica Cup

 

15th Domenica Cup
Horvátország Svetla Nedelja (2018.03.10)

Egyesületünk 7 versenyzővel és három bíróval képviseltette magát az idei horvát versenyen. Az IKO Matsushima Kyokushin Karate Szövetség közösen szervezte meg a kiutazást, így a magyar kontingens létszáma 58 fő volt összesen.
A minden év márciusában megrendezésre kerülő kupán idén 13 ország 48 klubja vett részt.
Versenyzőink közül a formagyakorlatok (kata) versenyszámban Suskó András a felnőttek között egy nagyon erős mezőnyben a dobogó legfelső fokára léphetet fel. A mezőnyben több Európa Bajnoki dobogós helyezett is volt, így ez a siker minden féle képpen elismerésre méltó.
Nem kissebb bravurral szintén erős mezőnyben lett harmadik helyezett Juszku Viktor, aki sokat fejlődött ebben a versenyszámban.
Jászter-Kun Csaba a gyerekek között lett negyedik helyezett.
Dóczi Boldizsár, Leskó Kinga és Turcsányi Balázs nem értek el helyezést, annak ellenére, hogy a felkészülésük jól sikerült. A hibákat, gyengeségeket tisztázzuk és még nagyobb szorgalommal a következő megmérettetésre kijavítjuk.
A formagyakorlatok után a küzdelmek következtek. A gyerekek egy számunkra még új, úgynevezett testpajzsos szabályrendszerben indúltak és bebizonyosodott itt is, hogy van még mit fejlődnünk. A gyerekek között Jászter-Kun Csaba szerepelt a legjobban, aki negyedik helyezett lett.
Sajnos Turcsányi Zalán sem jutott túl az első mérkőzésén. Bár Zalán a küzdelme során végig dominált,az elején még nem volt eléggé éles ésa figyelmetlenségét kihasználta az ellenfele. Egy értékelhető fejrúgás után pedig már nem sikerült Zalánnak a hátrányt másfél perc alatt ledolgoznia.
Turcsányi Balázs azonban első kumite versenyén a mezőnyből kiemelkedve, nagy fölénnyel nyert.
Megköszönöm minden résztvevő munkáját és támogatását, a versenyzőknek pedig gratulálok az eredményekhez!
Akinek most nem sikerült eredményt elérni az ne keseredjen el hiszen ez még csak ez év első versenye volt.
Többet készülünk, többet edzünk és előbb-utóbb a befektetett munka meghozza majd gyümölcsét.
A következő állomás a Knock-Down Diákolimpia lesz, Vácon.