Rólunk

Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate SE

 

Az első edzések a helyi műąvelődési házban kezdődtek 1984-ben sensei Bódi István felügyeletével. Az edzéseket sempai Réthi Tamás vezette. Miután 1989-ben teremhiány miatt a működés rövid időre megszakadt, sensei Barna Zsolt szervezte újra az edzéseket, majd 1990-től sensei Tóth Zsolt vezette az edzéseket. Igazi lendületet ekkor vett Újhelyben a karate. A különböző‘ szintű versenyeken egyre több versenyző indult el és az edzések minősége is sokat változott. A sensei Tóth Zsolt, aki sikeres versenyzőként is bizonyított, önzetlenül adta át a megszerzett tudást és tapasztalatokat a karatékáknak. 1996-tól a  Fighter Fitness Center létrehozásával megoldódott a teremproblémánk egy időre. 2000-ben egyesületünk az Oyama Karate Kyokushin Hungary ( IKO Matsushima ) szervezethez csatlakozott. Sajnos 2001-től az edzőtermünk, mint bérlemény megszünt, így az edzések a helyi Esze Tamás Általános Iskolában folytatódtak. 2003. májusában megalakult a Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület. Az edzéseket sensei Orehovszki Zoltán vezeti és irányítja az egyesület munkáját. Feketeöveseink: sensei dr.Tóth Péter 3. dan, sempai Krizsó Nikoletta 2. dan, sempai Feke Zoltán 2. dan. Hármójuk odaadó segítsége nélkül nehéz lenne a tervezett feladatok elvégzése. 15 fős versenyzői csapatból a legeredményesebb Sajnár Gyopárka és Orehovszki Csaba. Gyopárka bár még csak 18 éves nagyon tehetséges, volt már magyar és országos bajnok, diákolimpia győztes. Csaba többszörös országos bajnok, magyar bajnoki helyezett, nyert nemzetközi versenyt és 2005-ben 90 kg-ban EB harmadik lett.

Orehovszki Csaba a Magyar válogatottal 2008. novemberében japánban, világbajnokságon vett részt, ahol a  nagyszámú-népes mezőnyben a 32-be verekedte be magát!  

 

 

Egyesületünk fő célja a versenysport és a tömegsport fellendítése, az egészséges életmódra nevelés. Jelenleg két csoportban folynak az edzések. A 6-11 éves kezdő‘ korosztály részére heti 3 alkalommal egy órában. Ebben a csoportban a mozgás, a sport megszerettetése, a sokoldalú fejlesztés, a korosztálynak megfelelő kondícionális és technikai képzés a cél.A haladó csoportban 12 éves kortól edzenek a karatékák heti háromszor másfél órában, míg versenyzőink az irányított edzések mellett az egyénre szabott edzéstervük szerint még heti 6-9 plusz edzést végeznek. Feketeöveseink jelszava a szakmaiság, önmagunk folyamatos képzése, a nyitottság mindenek felett. Ebben a munkában segít shihan Borza József 6. dan, és sensei Tóth Zsolt 4. dan. Munkánk elismerése a sok-sok kupa, érem és oklevél mellett a gyerekek szertete, az idősebb karatékák tisztelete. 2007. május 4-én Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Sportdíjat adományozott Orehovszki Zoltánnak, a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül. A díj természetesen minden újhelyi karatést megillet, aki segíti az egyesületet munkájával. Jövőnk záloga ifjú karatékáink kezében van. Fontos a tehetséges versenyzők támogatása, emellett természetesen egyesületünk nyitott mindenki számára, aki a budo útját járja, és edzeni szeretne.

Fő támogatónk ebben Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és Szamosvölgyi Péter Polgármester Úr. 

Vélemény, hozzászólás?